---
title: "Generelle Indstillinger"
description: "Obligatoriske felter til kundeoprettelse, Kundesortering eller Databeskyttelse"
url: https://helpcenter.c1st.com/nb/articles/7851785-generelle-indstillinger
collection: "Customers & customer history"
updated: 2026-10-26
language: nb
alternates: [da, en, sv]
---

# Generelle Indstillinger

Obligatoriske felter til kundeoprettelse, Kundesortering eller Databeskyttelse

Hvis du går til “Innstillinger → Kunder”  
  
Så finner du her mulighetene for å endre måten du søker etter kundene dine:  
Dette feltet bestemmer standard sortering i kundesøk. La stå tomt for ingen spesifikk sortering (raskere søk)

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/w1WRl0rRClCUVRX2wsODseYUPQs1EsiHvO8pjPrhrSALeckCzQqVxHVhpk4R2XKYrta6Rt2Rl5J.png)

Vil du gjerne sikre deg at når kundene dine blir opprettet i systemet at de alltid har et “Påkrevd” felt som man ikke skal glemme – så har du nå muligheten til å endre det:

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/VLNFsbq7Qux4eag6QNhCIIdXpx33kk0fHXxLMbtvrdKwBl1zNk67lWfO2bwtgHWwnZffiCfCwfF.png)

Som standard anonymiserer vi kundedata etter 2 år.  
Det er mulig å endre perioden hvor kundenes data lagres.  
Dette krever at du kontakter supportavdelingen vår, som kan gjøre endringen for deg.  
Husk å lese opp på reglene for hvor lenge du har lov til å lagre kundenes data, siden du er ansvarlig for disse dataene.

OBS! Kunder anonymiseres automatisk hvis det ikke er arbeidskort, salg eller serviceinnkallelser i denne perioden.

Hvis du endrer standardperioden, har kundene dine rett til å vite at dataene deres lagres i mer enn 2 år.
